| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време

Понедељак - петак: 8:30 – 16:30 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00 часова (средом и од 15:00 до 18:00 часова)

Празници

Адреса
Taubertstr. 18
14193 Berlin
DEUTSCHLAND

Телефон:  + 4930 / 895-77-00 Локација/Мапа
Факс:         + 4930 / 825-22-06          Конзуларна надлежност
  Почасни конзули
E-mail: info@botschaft-serbien.de Стручна пракса у Министарству спољних послова Р. Србије и дипломатско-конзуларним представништвима
Интернет сајт: http://www.berlin.mfa.gov.rs  

 


 
Суфинансирање пројеката који доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону

 

13. март - Министарство спољних послова, Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, расписује једном годишње Конкурс за финансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре, као и матичне државе и Срба у региону. Више информација, услове и начин реализације Конкурса можете пронаћи на следећим линковима: Конкурс за суфинанасирање пројеката организација из дијаспоре и Конкурс за суфинансирање пројеката организација из региона.

Рок за достављање пројеката је 30. март 2018. године.


Закон о минималној заради у СР Немачкој - примена на област прекограничног друмског транспорта

 
Информација о примени Закона о минималној заради у СР Немачкој у области прекограничног друмског транспорта

Упутство за попуњавање и доставу обрасца 033037

Пример попуњеног обрасца

Образац 033037b

Employer’s Operational Scheduling

 


 


 
 
Председник СРН Франк Валтер Штајнмајер одликовао Соњу Лихт, директорку Центра за политичку изузетност

22. мај - Поводом шездесет девет година од ступања на снагу Основног акта СРН (23. мај) председник СР Немачке Франк Валтер Штајнмајер одликовао је на церемонији одржаној у седишту Савезног председника дворцу „Bellevue“ појединце заслужне за успостављање иновативних форми демократије, посредством политичког образовања, историјских помирења или промоције демократских структура. Међу двадесет двоје већином немачких држављана (20 појединаца из Немачке, једна из Србије и једна швајцарско-британска држављанка), одликовање је уручено и Соњи Лихт, директорки Центра за политичку изузетност. 


Посета ђака О.Ш. „Борнхолмер“ Амбасади

17. мај - Амбасаду су 16. маја посетили ђаци петог разреда Основне школе „Борнхолмер“ у Панкоу, кварту на северу Берлина. Група је бројала 22 ђака. Ђаци ће у јуну у Колобржегу у Пољској на манифестацији „Fair Friends“, која окупља школе из Пољске и Немачке, представљати Србију, као једну од учесница светског првенства у фудбалу. Пријем у Амбасади организован је у сарадњи са Централним саветом Срба у Немачкој (ZSD). Ђаци су имали прилике да од професорке допунске наставе Милане Ракић чују нешто о ћириличном писму, а касније и могућност да сами вежбају писање ћирилицом. Ђаци су на поклон добили мајице са натписом „Србија“, заставице и туристичке информације о Србији. М. Ракић је ђацима уручила и цртеже са приказом ћириличних слова, које су сачинили ђаци допунске школе на српском језику.

 

 


Стипендисти програма МПС Бундестага из Србије у посети Амбасади

16. мај - Стипендисти програма Међународна парламентарна стипендија немачког Бундестага посетили су Амбасаду Р. Србије у Берлину. Учеснике програма из Србије примио је амбасадор др Душан Црногорчевић са сарадницима. 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова