| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време

Понедељак - петак: 8:30 – 16:30 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00 часова (средом и од 15:00 до 18:00 часова)

Празници

Адреса
Taubertstr. 18
14193 Berlin
DEUTSCHLAND

Телефон:  + 4930 / 895-77-00 Локација/Мапа
Факс:         + 4930 / 825-22-06          Конзуларна надлежност
  Почасни конзули
E-mail: info@botschaft-serbien.de Стручна пракса у Министарству спољних послова Р. Србије и дипломатско-конзуларним представништвима

Интернет сајт: http://www.berlin.mfa.gov.rs

Одговори на најчешћа питања (пасоши, 
путни листови, пријава рођења, овере, 
пријава деце, брака, прибава докумената,
 војна евиденција, отпусти и др.)

УРАЂЕНЕ биометријске путне исправе (пасоши)

Обавештавамо да ће се 24.03.2020 и 25.03.2020 у Дизелдорфу одржати саветовање за све заинтересоване грађане који су били запослени или планирају запослење у Немачкој. На саветовању ће учествовати српски
и немачки стручњаци из области социјалног осигурања.

Саветовање је бесплатно и одрзаће се у просторијама  Deutschen Rentenversicherung (Service-Zentrum) Königsallee 71, 40215, Дизелфорф.

Термини се заказују на тел. 0211-937-1115 или на Е-мејл:

internationale-beratung@drv-rheinland.de
 

Финансијски водич за повратнике у Републику Србију

Народна банка Србије је израдила Финансијски водич за повратнике како би унапредила информисаност наших грађана који желе да се врате у Србију. У водичу се на једном месту налазе информације о девизним прописима и пословању које су значајне за повратак наших грађана и њихову бржу интеграцију.

Финансијском водичу се може приступити путем линка:

https://www.nbs.rs/internet/latinica/20/plp/finansijski_vodic_za_povratnike.pdf


 
Разлози за улагање у Србију!

ЗА ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА ПОГЛЕДАЈТЕ - БРОШУРУ.


ОБАВЕШТЕЊЕ

“Термини за подношење захтева за нове биометријске путне исправе (пасоше) се заказују код оператера путем телефонског броја 030/895 77 0 230  сваког радног дана од 09.00 до 13.00 часова. “


 
 
Председник Александар Вучић и српска делегација на Минхенској безбедносној конференцији

15. фебруар 2020.

Председник Републике Србије Александар Вучић учествовао је на Минхенској безбедносној конференцији 13. и 14. фебруара ове године. Председник Вучић је у оквиру Конференције учествовао на панелу о Западном Балкану и имао је многобројне билатералне сусрете са немачким и страним званичницима.

У наставку конференције 15. и 16. фебруара српску делегацију предводила је председница Владе Ана Брнабић, која је, такође, имала бројне састанке.


Обележавање Дана државности и Дана војске Републике Србије

15. фебруар 2020.

Амбасада Републике Србије у Берлину је, 12. фебруара 2020. године, у присуству министарке за европске интеграције Јадранке Јоксимовић организовала пријем поводом Дана државности и Дана војске Републике Србије. Присутне је поздравила амбасадорка Србије у Берлину др Снежана Јанковић, која је истакла значај свеукупних билатералних односа Србије и Немачке, а гостима се, затим, обратила министарка Јадранка Јоксимовић, која је указала на потенцијале и важност српско-немачког партнерства. Пријему су се одазвале бројне званице, међу њима посланици Бундестага, представници МИП СР Немачке, Службе канцелара и других институција, угледни привредници, представници академских и културних кругова, као и представници дипломатског и војног кора у СР Немачкој. Такође, у великом броју одазвали су се и наши држављани, који су за ову прилику допутовали и из других градова, попут, Франкфурта, Хамбурга, Хановера, итд.

 

 


Посета министарке за европске интеграције Јадранке Јоксимовић Берлину

15. фебруар 2020.

Министарка за европске интеграције Републике Србије Јадранка Јоксимовић боравила је у дводневној билатералној посети Берлину, 11. и 12. фебруара. Током посете министарка Јоксимовић се састала са државним министром за Европу у Министарству спољних послова СР Немачке Михаелом Ротом, као и са посланицима Бундестага којима су у фокусу европска питања, Гинтером Крихбаумом, Петером Бајером и Јоханом Вадефулом из владајуће ЦДУ. Такође, током боравка Берлину имала је сусрете и са Јосипом Јуратовићем из СДП-а и са послаником партије Зелених Мануелом Зарацином.

Министарка Јоксимовић је у наставку посете Немачкој учествовала на Минхенској безбедносној конференцији.

 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова