| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време

Понедељак - петак: 8:30 – 16:30 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00 часова (средом и од 15:00 до 18:00 часова)

Празници

Адреса
Taubertstr. 18
14193 Berlin
DEUTSCHLAND

Телефон:  + 4930 / 895-77-00 Локација/Мапа
Факс:         + 4930 / 825-22-06          Конзуларна надлежност
  Почасни конзули
E-mail: info@botschaft-serbien.de Стручна пракса у Министарству спољних послова Р. Србије и дипломатско-конзуларним представништвима
Интернет сајт: http://www.berlin.mfa.gov.rs  

 


 
ОГЛАС

 

ОГЛАС
за прикупљање писмених понуда за отуђење
путничког аутомобила Hyundai Sonata 2,0 Automatic

Амбасада Републике Србије продаје путнички аутомобил Hyundai Sonata 2,0 Automatic (2004. године, 154335 км), који није у возном стању (потреба је поправка управљачке електронике). Аутомобил је могуће видети радним данима од 9.00 до 13.00 часова у Амбасади, Taubertstrasse 18, 14193 Berlin.

Понуде треба слати на info@botschaft-serbien.de до 31. јула 2018. године.


ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

14. мај - Из техничких разлога, Амбасада Републике Србије у Берлину неће бити у могућности да од среде 16.05.2018. године током радног времена Конзуларног одељења прими све заинтересоване за издавање биометријских пасоша, већ ће моћи да прими само 5 (пет) захтева дневно.

Из овог разлога, подношење захтева за биометријски пасош биће могуће само уз заказивање термина. Заказивање термина могуће је лично у Конзулерном одељењу Амбасаде, или телефонским путем посредством броја телефона +49 030/ 895 77 00, током радног времена Конзуларног одељења у периду од 09.00 до 13.00 часова.

Ово је привремена мера о чијем укидању ћете бити благовремено информисани посредством веб-странице Амбасаде Републике Србије у Берлину. 

 


 
 
Иницијатива "Студирај у Србији"

12. јул - "Студирај у Србији" је иницијатива Министарства просвете, науке и технолошког развоја Р. Србије која за циљ има промоцију високог образовања у Србији страним студентима. Више информација о Универзитетима, факултетима, студијским програмима и условима студирања страних студената у Србији можете пронаћи на сајту StudyinSerbia.rs.


Амбасадор др Душан Црногорчевић посетио је компаније из РС које учествују на Сајму моде "Панорама"

04. јул -Њ.Е. Амбасадор Републике Србије др Душан Црногорчевић је посетио изложбене просторе шест компанија из Србије које учествују на Сајму моде у Берлину "Панорама". Посетиоци Сајма имају прилике да по први пут виде колекције спрких брендова - MONA, Afrodite Mode Collection, 1.618, Conto Bene, Brug Jeans и Bros Jeans. Њихово учешће на сајму су омогућили Развоја агенција Србије, Привредна комора Србије, кластер најпознатијих модних брендова из Србије ФАЦТС и швајцарски програм за промоцију извоза СИППО.

 

 

Амбасадор се у разговору са излагачима из Србије интересовао за њихова прва искуства са Сајма и планове и очекивања од немачког тржишта. Представници компанија из Србије су потврдили да ће учествовати на овом сајму наредне године, као и да својим присуством на берлинској модној сцени желе да на најбољи начин представе и промовишу своје колекције, али и модну индустрију Србије.

 


Радни доручак са Михаелом Ротом, државним министром у МИП СРН

 

15. јун - Њ. Е. амбасадор Душан Црногорчевић учествовао је на радом доручку са Михаелом Ротом, државним министром у Министарству иностраних послова СР Немачке и амбасадорима региона у организацији Амбасаде Р. Хрватске у Берлину.

 

(Њ. Е. амбасадор Душан Црногорчевић са државним министром Михаелом Ротом, амбасадорима и дипломатама региона Западног Балкана)


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова