| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време

Понедељак - петак: 8:30 – 16:30 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00 часова (средом и од 15:00 до 18:00 часова)

Празници

Адреса
Taubertstr. 18
14193 Berlin
DEUTSCHLAND

Телефон:  + 4930 / 895-77-00 Локација/Мапа
Факс:         + 4930 / 825-22-06          Конзуларна надлежност
  Почасни конзули
E-mail: info@botschaft-serbien.de Стручна пракса у Министарству спољних послова Р. Србије и дипломатско-конзуларним представништвима
Интернет сајт: http://www.berlin.mfa.gov.rs  

 


 
Закон о минималној заради у СР Немачкој - примена на област прекограничног друмског транспорта

 
Информација о примени Закона о минималној заради у СР Немачкој у области прекограничног друмског транспорта

Упутство за попуњавање и доставу обрасца 033037

Пример попуњеног обрасца

Образац 033037b

Employer’s Operational Scheduling

 


 


 
 
Дискусија о Берлинском процесу - "Тhe Berlin-Process and Beyond: Regional Integration and EU-Approximation of Western-Balkans"

 

(© KАС - Њ.Е. амбасадор др Душан Црногорчевић и Дејвид Мекалистер, председавајући Одбора за спољну политику Европског парламента и известилац за Р. Србију )

 

08. мај - У берлинском седишту фондације Kонрад Аденауер (KАС) у организацији Амбасаде Р. Срибије и Амбасаде Р. Албаније одржана је дискусија о Берлинском процесу на тему "Тхе Берлин-Процесс анд Беyонд: Регионал Интегратион анд ЕУ-Аппроxиматион оф  Wестерн-Балканс". Скуп су својим говорима отворили Њ.Е. амбасадор др Душан Црногорчевић, Њ.Е. амбасадор Артур Kуко и др Ханс-Герт Петеринг, председавајући KАС и бивши председник Европског парламента. У првом делу дискусије један од говорника био је и Kристијан Хелбах, опуномоћеник за ЈиЕ, Турску и земље ЕФТА у Министарству спољних послова СР Немачке, док је главни гост другог дела дискусије био Дејвид Мекалистер, председавајући Одбора за спољну политику Европског парламента и известилац за Р. Србију.

 

(© KАС - Њ.Е. амбасадор др Душан Црногорчевић и др Ханс-Герт Петеринг, председавајући KАС и бивши председник Европског парламента)

 

(© KАС - Учесници дискусије " "Тhe Berlin-Process and Beyond: Regional Integration and EU-Approximation of  Western-Balkans"")


Посета амбасадора Црногорчевића покрајини Баден Виртемберг

29. март - Њ.Е. амбасадор др Душан Црногорчевић боравио је у радној посети покрајини Баден Виртемберг и том приликом се сусрео са Терезом Шопер, државном секретарком за политичку координацију у покрајинској Влади.

 

 


ЈАВНИ МЕЂУНАРОДНИ ОТВОРЕНИ ДВОСТЕПЕНИ КОНКУРС ЗА ИЗРАДУ ИДЕЈНОГ РЕШЕНЈА ЗА СПОМЕН-ОБЕЛЕЖЈЕ ДР ЗОРАНУ ЂИНЂИЋУ НА СТУДЕНСТКОМ ТРГУ У БЕОГРАДУ

27. март - Обавештавамо да је Градска управа Града Београда, Секретаријат за културу, објавио Јавни међународни отворени двостепени конкурс за израду идејног решења за спомен-обележје др Зорану Ђинђићу на Студентском тргу у Београду.

Смисао уметничког и програмског решења је достојно обележавање сећања на др Зорана Ђинђића, на његов живот, дело и друштвене и историјске промене које је покренуо у Србији, као и на трагичну смрт на улазу у зграду Владе Републике Србије 12. марта 2003. године.

Др Зоран Ђинђић је један од оснивача Демократске странке у којој је у септембру 1990. године изабран за председника Извршног одбора, а у јануару 1994. за председника те странке. Био је виши научни сарадник у Центру за филозофију и друштвену теорију у Београду, посланик у сва три вишестраначка сазива Народне скупштине Републике Србије и Већу република Скупштине СРЈ.

За градоначелника Београда изабран је 21. фебруара 1997, испред коалиције "Заједно" која је на локалним изборима 1996. однела победу у више градова у Србији. У јуну 2000. године Ђинђић је преузео функцију координатора у Савезу за промене, а потом постао и шеф Централног изборног штаба и координатор промотивне кампање ДОС-а за изборе који су одржани 24. септембра 2000. На тим изборима Ђинђић је изабран за посланика у Већу република Скупштине СРЈ. За премијера Србије изабран је 25. јануара 2001. након победе ДОС-а на републичким парламентарним изборима у децембру 2000. године.


Др Зоран Ђинђић је убијен 12. марта 2003. испред зграде Владе Републике Србије, зато што је покушао да Србију ослободи прошлости и одведе је у будућност. Ђинђић је иза себе оставио супругу Ружицу, кћерку Јовану и сина Луку.

Више информација о конкурсу овде.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова