| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време

Понедељак - петак: 8:30 – 16:30 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00 часова (средом и од 15:00 до 18:00 часова)

Празници

Адреса
Taubertstr. 18
14193 Berlin
DEUTSCHLAND

Телефон:  + 4930 / 895-77-00 Локација/Мапа
Факс:         + 4930 / 825-22-06          Конзуларна надлежност
  Почасни конзули
E-mail: info@botschaft-serbien.de Стручна пракса у Министарству спољних послова Р. Србије и дипломатско-конзуларним представништвима
Интернет сајт: http://www.berlin.mfa.gov.rs  

 


 
ОГЛАС

 

ОГЛАС
за прикупљање писмених понуда за отуђење
путничког аутомобила Hyundai Sonata 2,0 Automatic

Амбасада Републике Србије продаје путнички аутомобил Hyundai Sonata 2,0 Automatic (2004. године, 154335 км), који није у возном стању (потреба је поправка управљачке електронике). Аутомобил је могуће видети радним данима од 9.00 до 13.00 часова у Амбасади, Taubertstrasse 18, 14193 Berlin.

Понуде треба слати на info@botschaft-serbien.de до 31. јула 2018. године.


ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

14. мај - Из техничких разлога, Амбасада Републике Србије у Берлину неће бити у могућности да од среде 16.05.2018. године током радног времена Конзуларног одељења прими све заинтересоване за издавање биометријских пасоша, већ ће моћи да прими само 5 (пет) захтева дневно.

Из овог разлога, подношење захтева за биометријски пасош биће могуће само уз заказивање термина. Заказивање термина могуће је лично у Конзулерном одељењу Амбасаде, или телефонским путем посредством броја телефона +49 030/ 895 77 00, током радног времена Конзуларног одељења у периду од 09.00 до 13.00 часова.

Ово је привремена мера о чијем укидању ћете бити благовремено информисани посредством веб-странице Амбасаде Републике Србије у Берлину. 

 


 
 
Председница Владе Ана Брнабић на свечаној вечери у Берлину

13.11.2018

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић присуствовала је у Берлину на свечаној вечери коју организује немачки лист "Зидојче цајтунг".

Свечана вечера, која се одржава у оквиру Привредног форума, уприличена је у свечаној сали Немачког историјског музеја.

Премијерка Србије је рекла да је овај догађај прилика да са канцеларком Меркел размени мишљење о различитим питањима, те да ће јој том приликом изразити захвалност за сву подршку коју Немачка пружа Србији, али и разговарати са њом и о питању Косова и Метохије.

 


Дигитализација шанса за економски напредак малих земаља

13.11.2018

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић поручила је у Берлину да је дигитализација кључни приоритет Владе Србије, истакaвши у том смислу значај реформе образовања која ће децу припремити за послове у будућности.

Брнабић је на панел-дискусији на тему: “Дигитална Европа – три земље и њихове визије” у организацији листа „Зидојче цајтунг“ истакла да управо дигитализација мањим земљама, попут Србије, које нису биле међу победницима треће индустријске револуције, пружа шансу да се боре да буду међу победницима четврте револуције.

Премијерка је подвукла да су за њу важна "три е": е-управа, е-образовање и економија и навела Естонију као једног од лидера у е-управи, истичући да је неопходно да јавна управа буде транспарентна, јефтинија и фокусирана на грађане.

Поред председнице Владе Републике Србије у панел дискусији су учествовали и Ј. Ратас, председник Владе Естоније и К. Јакобсдотир, председница Владе Исланда.


Излагање председнице Владе Србије Ане Брнабић у Фондацији Конрад Аденауер

У оквиру посете Берлину (12-14. новембар 2018), председница Владе Србије Ана Брнабић је одржала предавање у Фондацији Конрад Аденауер (Konrad Adenauer Stiftung, KAS), на тему "Будућност Србије у ЕУ".

KAS је догађај организовао у оквиру Europa Forum-a, односно серије дискусија и предавања која у тој фондацији држе високи државни функционери и европски званичници.

Quelleangabe: Juliane LiebersQuelleangabe: Juliane Liebers


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова