| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време

Понедељак - петак: 8:30 – 16:30 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама):

09:00 - 13:00 часова

(средом и од 15:00 до 18:00 часова)

Напомена: На снази је ванредни режим рада! Молимо пратите обавештења Амбасаде!

Празници

Адреса
Taubertstr. 18
14193 Berlin
DEUTSCHLAND

Телефон:  + 4930 / 895-77-00 Локација/Мапа
Факс:         + 4930 / 825-22-06          Конзуларна надлежност
  Почасни конзули
E-mail: info@botschaft-serbien.de Стручна пракса у Министарству спољних послова Р. Србије и дипломатско-конзуларним представништвима

 

 

Kомерцијални лет Штутгарт-Београд

03.04.2020.

Обавештавамо држављане Републике Србије да ће компанија Sunexpress реализовати комерцијални лет из Штутгарта за Београд 4. априла 2020. године у 14 часова. Kарте за овај лет, број XG1051, могуће је купити по цени од 150 евра преко телефонских бројева компаније Sunexpress: 01806-95 95 90, уколико зовете из Немачке, и 0090-232-444 07 97. Карте је могуће узети и путем позива преко Whatsup-а на +90 541 444 0797.

Путници су у обавези да дођу на аеродром 2 сата пре полетања.
 
Начин плаћања је само кредитном картицом.
 
Путници који купе карте обавезни су да се јаве Амбасади путем e-mail-a info@botschaft-serbien.de ради уписа на списак путника за улазак у Републику Србију.
 
Обавезни подаци су:
 
Име и презиме
 
Година живота
 
Пол
 
Боравак у иностранству (место)
 
Kонтакт телефон
 
Мејл
 
Пребивалиште у Србији
 
ЈМБГ
 
Број пасоша

ОБАВЕШТЕЊЕ НЕМАЧКИХ ОРГАНА О РЕГУЛИСАЊУ БОРАВКА СТРАНИХ ДРЖАВЉАНА ЗА ВРЕМЕ ТРАЈАЊА МЕРА ОГРАНИЧЕЊА УСЛЕД ПАНДЕМИЈЕ БОЛЕСТИ COVID-19

02.04.2020.

Због тренутних ограничења у међународном путовању и повезаних потешкоћа за држављане трећих земаља да напусте територију Савезне Републике Немачке односно територију држава чланица Шенгена на време пре истека периода безвизног режима или важења визе или дозволе боравка, Савезно министарство унутрашњих послова, изградње и домовине СР Немачке сугерисало је Службама за странце свих савезних покрајина да поједноставе поступке регулисања боравка, на следећи начин:

Опција 1 (држављани који морају имати визу приликом преласка државне границе)

Држављани трећих земаља којима национална виза (D - виза) или нека друга врста дозвола боравка истиче треба да поднесу захтев за продужење дозволе боравка надлежној Служби за странце. Већ у тренутку подношења захтева претходни боравак важи даље све до тренутка доношења одлуке Службе за странце. Због тренутне ситуације, захтев се може поднети путем e-mail-а. Потребно је навести комплетне личне податке (презиме, девојачко презиме, име(на), правопис имена према немачком закону, датум рођења, место и општина рођења, пол, држављанство, број пасоша), врсту боравка и број предмета Службе за странце уколико постоји. С обзиром на могуће контроле, препоручује се да поред истеклог боравка и путне исправе/ личне карте, са собом носите и захтев за продужење боравка у штампаном облику или у некој другој форми.

Продужење шенгенских виза (C- виза) начелно захтева лично појављивање са дотичне особе. Како би се поједноставила процедура, власницима шенгенских виза сада се даје могућност да Служби за странце пошаљу e-mail са својим личним подацима (презиме, девојачко презиме, име(на), правопис имена према немачком закону, датум рођења, место и општина рођења, пол, држављанство, број пасоша) како би могли поднети захтев за продужење рока за напуштање земље. Службама за странце упућена је молба да одобре великодушно продужење рока за напуштање земље и да подносиоце захтева о томе обавештавају неформално писменим путем. Имајући у виду могуће контроле у Немачкој или приликом напуштања земље, ово обавештење треба носити увек са собом уз путну исправу и визу.

Како би се превазишле тренутне потешкоће приликом путовања у земљу порекла, Савезно министарство унутрашњих послова, грађевинарства и домовине такође испитује могућност доношења законског прописа којим би власници шенгенских виза које ускоро истичу или су тек истекле на један одређени период били ослобођени од поседовања дозволе боравка. За сада се не може предвидети хоће ли и када овај пропис ступити на снагу. До тада, препоручује се поступање као што је описано горе у случају да шенгенска виза истиче или уколико напуштање земље тренутно није могуће.

Опција 2 (држављани којима током преласка државних граница није потребна виза)

Грађани којима је дозвољено да уђу у Шенгенски простор и бораве 90 дана у року од 180 дана без визе морају се увек вратити у своју земљу порекла након истека рока. Уколико ово није могуће због тренутних околности, те особе треба да се обрате надлежној Служби за странце у месту где бораве пре истека 90 дана да дају своје личне податке (презиме, девојачко презиме, име(на), правопис имена према немачком закону, датум рођења, место и општина рођења, пол, држављанство, број пасоша), ако је дата могућност и путем e-mail-а и да затраже да се њихов боравак легализује. Овим захтевом покреће се фиктивни ефекат, што има за последицу да се до доношења одлуке од стране Службе за странце, боравак сматра дозвољеним. Имајући у виду могуцће контроле у Немачкој или приликом напуштања земље, ово обавештење треба носити увек са собом уз путну исправу и визу.

Ово се такође односи на држављане трећих земаља из држава наведених у члану 41 став 1 Уредбе о боравку странаца на територији СР Немачке, који су ушли у земљу без визе у складу са овом уредбом. Уколико дотично лице већ има одобрење Савезне агенције за запошљавање и уколико је затражило дозволу боравка, може ступити у радни однос унутар професије која је одређена у одобрењу Савезне агенције за запошљавање. Ово се не односи на држављане трећих земаља из држава наведених у члану 41 став 1 Уредбе о боравку странаца на територији СР Немачке, која су ушла без визе у земљу, али још увек немају одобрење од стране Савезне агенције за запошљавање. Ова лица треба да се обрате Савезној служби за странце.

У питању је ванредна препорука због ситуације изазване пандемијом болести COVID-19.

Потребно је редовно проверавати интернет страницу надлежне Службе за странце.

Донаторски рачун за помоћ у борби против епидемије болести COVID-19

02.04.2020.

Глобална претња изазвана пандемијом вируса COVID-19 показала је неопходност солидарности и заједничке борбе у циљу спречавања и контроле даљег ширења вируса.

Имајући у виду наведено, обавештавамо све заинтересоване фондације, правна и физичка лица да, уколико желе, могу извршити трансфер финансијских средстава преко централног наменског рачуна за прикупљање донација у циљу сузбијања последица епидемије у Републици Србији.

Донације се могу извршити у еврима, доларима и швајцарским францима.

Сврха донација је помоћ у борби против епидемије болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2.

Рачун у валути EUR:

Frankfurter Sparkasse

IBAN: DE 93500502010200721925

SWIFT/BIC: HELADEF1822

Рачун у валути USD:

Frankfurter Sparkasse

IBAN: DE 44500502010254022561

SWIFT/BIC: HELADEF1822

Рачун у валути CHF:

Frankfurter Sparkasse

IBAN: DE 92500502010254022570

SWIFT/BIC: HELADEF1822

Унапред се захваљујемо свим доброчинитељима који и у овим тешким временима показују саосећање и солидарност са својим сународницима.


ИНФОРМАЦИЈА ЗА ДРЖАВЉАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ КОЈИ ТРЕНУТНО БОРАВЕ У НЕМАЧКОЈ КАО СТУДЕНТИ, НА ЛЕЧЕЊУ, ПОСЛОВНО ИЛИ КАО ТУРИСТИ
 

 

24.3.2020.

 

У циљу спречавања ширења заразне болести изазване вирусом COVID 19 Србија је затворила границе, а ваздушни саобраћај између Немачке и Србије је обустављен.      

 

Уколико неодложно морате да се вратите у Србију из здравствених или других хитних разлога, молимо да на мејл Амбасаде info@botschaft-serbien.de доставите своје податке, како бисмо Вас евидентирали и били у могућности да Вас контактирамо, уколико се буде организовала евакуација у Р. Србију. Потребно је доставити: име, презиме, ЈМБГ, број пасоша, телефон, разлог боравка у Немачкој и адресу у Србији и Немачкој.      

 

Напомињемо да се држављанима Републике Србије који долазе из Швајцарске Конфедерације, Републике Италије, Исламске Републике Иран, Румуније, Краљевине Шпаније, Савезне Републике Немачке, Француске Републике, Републике Аустрије, Републике Словеније и Републике Грчке обавезно одређује мера карантина у трајању од 28 дана у установи затвореног типа (”Моровић”, Шид, Митровачко поље, итд). Дакле, обавезна је мера карантина, а не изолације у кућним условима.

 

Такође, држављанима Републике Србије који у земљу долазе из других држава које нису на горенаведеном списку одређује се мера стављања под здравствени надзор у трајању од 28 дана (изолација у кућним условима).

 
 
ОДЛУКА ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ О ЗАТВАРАЊУ СВИХ ГРАНИЧНИХ ПРЕЛАЗА
 
20.3.2020.
 
Обавештавамо да је Влада Републике Србије донела Одлуку о затварању свих граничних прелаза за улазак у Републику Србију у међународном друмском, железничком и речном саобраћају, као и за улазак преко граничних прелаза за погранични саобраћај према суседним земљама, од 20. марта 2020. године од 08.00 часова.
 
 
ОДЛУКА ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ О ВАЖЕЊУ ЛИЧНИХ ДОКУМЕНАТА
 
20.3.2020.
 
Обавештавамо да је Влада Републике Србије 16. марта 2020. године донела Одлуку о важењу личних докумената држављана Републике Србије за време ванредног стања.
 
1. Сва лична документа држављана Републике Србије (лична карта, путна исправа, возачка дозвола, саобраћајна дозвола и оружни лист) којима је истекао или истекне рок важења сматраће се важећим за време док је на снази Одлука о проглашењу ванредног стања.
 
2. Министарство унутрашњих послова издаваће саобраћајне дозволе искључиво за поднете захтеве код првог уписа возила у јединствени регистар и промене власника возила.
 
3. Регистрационе налепнице за возила уписана у јединствени регистар издаваће се искључиво на техничком прегледу возила.
 

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ДРЖАВЉАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

КОЈИ СУ СЕ ТУРИСТИЧКИ ЗАТЕКЛИ У БЕРЛИНУ!
 
20.3.2020.
 
Служба за странце града Берлина обавештава да туристи који су се затекли у Берлину морају да напусте земљу у року од 90 дана, али уколико због забране изласка или укидања летова не могу то да учине, неће имати проблема, јер је у питању ванредна ситуација.
 
Од понедељка, 23.03.2020. године, туристи који су се затекли у Берлину могу се јавити Дежурној служби за хитне случајеве, поднети молбу и одштампати потврду преко Интернет странице Службе за странце, која би требало да буде ажурирана од 23. марта:
 
 
Служби за странце се можете обратити и на следеће бројеве телефона: 90269-5507 и 90269-5505.
 

 

САОПШТЕЊЕ МИНИСТАРСТВА СПОЉНИХ ПОСЛОВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

У ВЕЗИ СА ВИРУСОМ COVID 19

18.3.2020.

Од појаве вируса Covid 19 у свету, први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић дао је инструкцију свим дипломатско-конзуларним представништвима Републике Србије у свету да помоћ и заштита наших грађана у угроженим подручјима мора да представља приоритет у њиховом раду.  

МСП је на све расположиве начине (посредством ДКП, СПЦ, гласила дијаспоре и др.) дистрибуирао у иностранству Препоруку Владе Републике Србије да држављани Републике Србије, који бораве у иностранству, до даљег одложе сва путовања у Републику Србију која нису неопходна.  

Први потпредседник Владе и министар спољних послова је свакодневно у контакту са својим колегама министрима спољних послова, као и са представницима међународних организација, са којима настоји да на најбржи начин пронађе решења за многобројне проблеме који настају услед рестриктивних мера које земље доносе како би се заштитиле од вируса, а највећи број проблема односи се на ограничење превоза путника и транспорта робе.  

Одлуком првог потпредседника Владе и министра спољних послова Републике Србије Ивице Дачића формиран је Кризни штаб у МСП у циљу пружања помоћи нашим грађанима у иностранству.  

Сва ДКП Републике Србије у овом тренутку у свету пружају конзуларну помоћ нашим грађанима, упркос тешким условима са којим се суочавају у раду. Након увођења рестриктивних мера већине страних држава, држављани Републике Србије, у великом броју затечени су на одређеним дестинацијама без могућности наставка планираног пута у Републику Србију. Реч је о грађанима које у страним државама затекли на службеним и туристичким путовањима, на лечењу од малигних и других тешких болести, студентима и сл. Сва ДКП улажу максималне напоре да се реше проблеми наших грађана и организује њихов повратак уколико је то неопходно. Уједно, Министарство спољних послова још једном апелује на све грађане да не крећу на пут уколико имају мају могућност да остану у страној земљи.  

Од увођења ванредног стања у Републици Србији, 15. марта 2020. године, Министарство спољних послова је ангажовано и на помоћи страним држављанима (и њиховим ДКП) које је мера забране уласка/транзита у Републику Србију затекла на путу ка матичној држави или на самој граници Републике Србије.

 

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ!

17.03.2020.

Влада Републике Србије је 17.03.2020. године донела одлуку о прекиду свих изборних радњи у спровођењу избора за народне посланике Народне скупштине Републике Србије, расписаних за 26. април 2020.г.

Изборни процес, укључујући и рокове за вршење изборне радње, наставиће се у складу са одлуком о престанку ванредног стања.

ВАЖНО!

16.3.2020.

Амбасада понавља препоруку држављанима Републике Србије који бораве у иностранству да сва путовања у Србију која нису неопходна, одложе до даљег, нарочито уколико планирају долазак из земаља или подручја са интензивном трансмисијом болести COVID-19!

 

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ!

15.3.2020.

Влада Републике Србије је на седници одржаној 15.03.2020.г. донела одлуку да се, ради заштите од уношења заразних болести на територију Републике Србије, страним држављанима привремено забрани улазак у Р. Србију.

Држављани Р. Србије и страни држављани који имају одобрен боравак или стално настањење у Р. Србији који долазе из Швајцарске Kонфедерације, Републике Италије, Исламске Републике Иран, Румуније, Kраљевине Шпаније, Савезне Републике Немачке, Француске Републике, Републике Аустрије, Републике Словеније и Републике Грчке, упућују се у изолацију у трајању од 28 дана.

Држављанима Р. Србије и акредитованим члановима особља страних дипломатско-конзуларних представништава и канцеларија међународних организација, као и члановима њихових породица, а који долазе из других држава, одређује се мера стављања под здравствени надзор на акутно респираторно обољење изазвано нови Corona вирусом SARS-Co-2 у трајању од 14 дана (изолација у кућним условима).

Двојним држављанима се скреће посебна пажња да у Р. Србију могу да уђу само уколико презентују пасош Р. Србије, а не земље која се налази на листи земаља за које важи забрана (Немачка, Аустрија, Швајцарска).

Ове мере се неће примењивати на:

1) посаде теретних моторних возила приликом обављања међународног превоза у друмском саобраћају. У случају међународног транзитног превоза терета у друмском саобраћају, исти се ограничава на период не дужи од 12 часова од момента уласка на територију Р. Србије;

2) посаде теретних бродова који превозе робу у једну од домаћих лука. У случају транзитне пловидбе на међународном водном путу на територији Р. Србије, исти се ограничава на период не дужи од 90 часова за бродске саставе и 60 часова за самоходне пловидбе од момента уласка на територију Р. Србије у случају узводне пловидбе, односно на период не дужи од 72 часа за бродске саставе и 54 часа за самоходне пловидбе од момента уласка на територију Р. Србије у случају низводне пловидбе;

3) возопратно особље железничких возила која улазе у зону граничних станица утврђених међудржавним споразумима;

4) посаде и кабинско особље ваздухоплова чије је крајње одредиште Р.Србија или су у транзиту преко међународних аеродрома Р.Србије;

5) лица која су добила сагласност за улазак у Р. Србију од Радног тела Владе које чине представници Министарства здравља, Министарства спољних послова, Министарства унутрашњих послова и Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре;

6) хуманитарне конвоје под обавезном пратњом уговореном дипломатским путем;

7) акредитоване чланове особља страних дипломатско-конзуларних представништава и канцеларија међународних организација, као и чланове њихових породица који су носиоци посебних личних карата, односно идентификационих докумената издатих од стране Министарства спољних послова и Генералног секретаријата Владе;

8) стране држављане који имају одобрен боравак или стално настањење у Републици Србији."

Одлука је ступила на снагу 15.03.2020. године и остаје на снази до даљег.

Списак привремено затворених граничних прелаза можете пронаћи ОВДЕ.

 

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ!

14.3.2020.

Поштовани грађани,

Због избијања заразне болести изазване вирусом COVID-19 и спречавања њеног даљег ширења, принуђени смо да привремено обуставимо пријем захтева за пасоше и издавање урађених пасоша.

Молимо све грађане који су имали заказане термине или им је пасош у међувремену урађен, да се привремено уздрже од доласка у Амбасаду.

О повратку на редован режим функционисања Конзуларног одељења Амбасаде сви грађани са заказаним терминима биће обавештени тако што ће на сајту Амбасаде бити постављен списак са тачним датумом и временом доласка сваке странке. Сви грађани са већ заказаним терминима ће имати предност.

Уколико Вам је пасош неопходан ради неодложног путовања или лечења или уколико је у питању неки други хитан случај, молимо да нас о томе претходно обавестите путем тел. 030 895 770 245, како бисмо се договорили о даљим корацима.

Захваљујемо на разумевању.

Амбасада Републике Србије

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ!

13.3.2020.

У циљу сузбијања ширења заразне болести изазване вирусом COVID-19, Конзуларно одељење Амбасадe ће од 13.03.2020.г. до даљег примати само хитне и неодложне захтеве странака (издавање пасоша или путног листа ради путовања из хитних медицинских или пословних разлога, због смртног случаја или из неког другог оправданог разлога). Моле се грађани да не долазе у Амбасаду, већ да нас у хитним случајевима претходно контактирају преко мејла info@botschaft-serbien.de или на број телефона 030 895 770 245. 

Ова мера биће на снази све док траје акутна опасност од заразе, а о њеном стављању ван снаге грађани ће бити обавештени путем интернет странице Амбасаде. 

О мерама које је Република Србија предузела са циљем спречавања ширења заразе изазване вирусом COVID-19, можете се информисати на сајту:

Владе Републикe Србије: https://www.srbija.gov.rs/ и 

Министарства здравља Републике Србије: https://covid19.gov.rs/

Информацију о поступку на граничним прелазима при уласку путника у Републику Србију можете наћи на:

https://covid19.rs/algoritam1/

https://covid19.rs/algoritam2/

Сви држављани Р. Србије који желе да се пријаве за парламентарне изборе 26.04.2020. године, могу то и надаље чинити путем поште-адреса: Botschaft der Republik Serbien, Taubertstr. 18, 14193 Berlin, путем факса: + 4930 / 825-22-06 и путем мејла:izbori@botschaft-serbien.de 

Молимо да редовно пратите сва обавештења Амбасаде и Владе Републике Србије.

 

Интернет сајт: http://www.berlin.mfa.gov.rs

Одговори на најчешћа питања (пасоши, 
путни листови, пријава рођења, овере, 
пријава деце, брака, прибава докумената,
 војна евиденција, отпусти и др.)

УРАЂЕНЕ биометријске путне исправе (пасоши)

 

ОГЛАС ЗА РАДНО МЕСТО У АМБАСАДИ

 

Финансијски водич за повратнике у Републику Србију

Народна банка Србије је израдила Финансијски водич за повратнике како би унапредила информисаност наших грађана који желе да се врате у Србију. У водичу се на једном месту налазе информације о девизним прописима и пословању које су значајне за повратак наших грађана и њихову бржу интеграцију.

Финансијском водичу се може приступити путем линка:

https://www.nbs.rs/internet/latinica/20/plp/finansijski_vodic_za_povratnike.pdf


 
Разлози за улагање у Србију!

ЗА ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА ПОГЛЕДАЈТЕ - БРОШУРУ.


ОБАВЕШТЕЊЕ

“Термини за подношење захтева за нове биометријске путне исправе (пасоше) се заказују код оператера путем телефонског броја 030/895 77 0 230  сваког радног дана од 09.00 до 13.00 часова. “


 
 
Дигитална култура

23.03.2020.

Драги сународници,

Уз захвалност што поштујете неопходне мере за превенцију ширења вируса COVID-19, желимо да са Вама поделимо виртуални културни садржај који је припремило Министарство културе и информисања Републике Србије и који је доступан на следећим линковима:

Виртуелне туре кроз културне садржаје,

Дигитална солидарност,

Водич кроз културно наслеђе Србије.

Са надом да ће Вам дигитална културна понуда олакшати боравак код куће за време кризе, желимо Вама и Вашим породицама одлично здравље и свако добро!


ИЗБОРИ 2020 - Упутство за гласање

Председник Републике Србије Александар Вучић је донео одлуку о расписивању избора за народне посланике Народне скупштине који ће бити одржани

26. априла 2020. године

КО ИМА БИРАЧКО ПРАВО У ИНОСТРАНСТВУ

• Бирачко право имају пунолетни држављани Републике Србије који живе у иностранству и имају пребивалиште у Републици Србији.

• Право да гласају у иностранству имају и држављани Републике Србије који на дан гласања туристички или пословно бораве у иностранству, ако су претходно благовремено поднели захтев за гласање у иностранству.

КAKO МОЖЕTE ГЛАСАТИ У ИНОСТРАНСТВУ

• Држављанин Републике Србије може гласати у иностранству само ако је уписан у Јединствени бирачки списак Републике Србије.

• Молимо да пре пријаве обавезно проверите да ли сте уписани у Јединствени бирачки списак. То можете учинити на основу јединственог матичног броја (ЈМБГ) преко сајта Министарства за државну управу и локалну самоуправу: https://upit.birackispisak.gov.rs

• Провера се може обавити и у просторијама Амбасаде приликом подношења захтева за гласање.

• Уколико нисте уписани у бирачки списак, Захтев за упис у Јединствени бирачки списак у Републици Србији можете пронаћи ОВДЕ.

• Поред захтева, потребно је приложити и копију важећег пасоша или личне карте Републике Србије.

• Уколико сте већ уписани у Јединствени бирачки списак, Захтев за упис у бирачки списак података да ће бирач гласати у иностранству можете пронаћи ОВДЕ.

• Поред захтева, потребно је приложити и копију важећег пасоша или личне карте Републике Србије.

• Захтев мора бити попуњен читко. Подаци морају бити исправни.

• Погрешно унети подаци могу бити основ за доношење решења о одбијању захтева.

ДО КАДА СЕ МОЖЕТЕ ПРИЈАВИТИ ЗА ГЛАСАЊЕ

• Захтев за упис у Јединствени бирачки списак и захтев за гласање у иностранству може се преко дипломатско-конзуларног представништва Републике Србије поднети најкасније до поноћи 4. априла 2020. године (молимо да због времена потребног за обраду захтеве поднесете до 21,00).

КАКО МОЖЕТЕ ПОДНЕТИ ЗАХТЕВ

• путем поште-адреса: Botschaft der Republik Serbien, Taubertstr. 18, 14193 Berlin

• путем факса бр. + 4930 / 825-22-06

• и путем мејла: izbori@botschaft-serbien.de

ОБАВЕШТАВАЊЕ БИРАЧА

• Бирачу који испуњава услове за гласање ће бити послато обавештење о дану и времену одржавања избора са бројем и адресом бирачког места на коме гласа.

Обавештење Министарства државне управе и локалне самоуправе Р. Србије за бираче који имају боравиште у иностранству можете видети ОВДЕ.

 


Учешће Филмског центра Србије на Европском филмском сајму

26. фебруар 2020.

На овогодишњем Европском филмском маркету, који је одржан од 20. до 27. фебруара у Берлину, учествовао је и Филмски центар Србије. Амбасадорка Снежана Јанковић обишла је српски штанд 25. фебруара, где је изразила задовољство учешћем наше стране и имала прилике да се упозна са плановима Филмског центра Србије за будуће представљање наше кинематографије у Немачкој.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова