| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време

Понедељак - петак: 8:30 – 16:30 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00 часова (средом и од 15:00 до 18:00 часова)

Празници

Адреса
Taubertstr. 18
14193 Berlin
DEUTSCHLAND

Телефон:  + 4930 / 895-77-00 Локација/Мапа
Факс:         + 4930 / 825-22-06          Конзуларна надлежност
  Почасни конзули
E-mail: info@botschaft-serbien.de Стручна пракса у Министарству спољних послова Р. Србије и дипломатско-конзуларним представништвима
Интернет сајт: http://www.berlin.mfa.gov.rs  

 


 
Закон о минималној заради у СР Немачкој - примена на област прекограничног друмског транспорта

 
Информација о примени Закона о минималној заради у СР Немачкој у области прекограничног друмског транспорта

Упутство за попуњавање и доставу обрасца 033037

Пример попуњеног обрасца

Образац 033037b

Employer’s Operational Scheduling

 


 


 
 
Oбавештење РИК - Избори 2017

23. март - Републичка изборна комисија објавила је видео у којем је додатно објашњен процес гласања на изборима за председника Републике Србије који ће бити одржани 02. априла 2017. године. Видео Републичке изборне комисије можете погледати овде.


Наступ Р. Србије на Сајму књига у Лајпцигу 2017.

 

21. март - У организацији Министарства културе и информисања Републике Србије, на Сајму књига у Лајпцигу, који се одржава  од 23. до 26. марта, о утицају дела Иве Андрића на савремену српску књижевност  говориће писци Владимир Кецмановић, чији се роман "Осама" реферише на Андрићеву "Проклету авлију", и Вуле Журић, актуелни добитник Андрићеве награде за књигу прича "Тајна црвеног замка". Дизајн српског штанда ће такође бити омаж нашем нобеловцу пошто се ове године обележава 125 година од Андрићевог рођења. На штанду ће бити изложено око 300 актуелних књига - дела наших писаца преведена на немачки језик, избор из савремене песничке и прозне продукције, нови томови сабраних дела српских класика, капиталне монографије из културе и уметности, избор рецентне теоријске литературе.

Полазиште за промоцију наше књижевности, издаваштва и културе у Лајпцигу су Дијалози, пројекат Библиотеке града Београда, у ком се уз 125 година рођења Иве Андрића скреће пажња на 250 година од рођења Филипа Вишњића, на дијалошки однос Андрићеве прозе према нашој епици, као и на дијалог који савремена српска књижевност води са делом ове двојице стваралаца,  са сопственом традицијом и са европском књижевношћу. Припремљени су филм и публикација под називом Дијалози у којима се  указује на ове важне јубилеје и дају информације о српском представљању на Сајму. У каталогу Србија чита/Читај Србију, на српском и на немачком језику,  препоручују se књиге које су у протекле две године добиле наше најугледније награде.

Србија је чланица Међународне културне мреже Традуки, па ће на Сајму у Лајпцигу, у оквиру Традукијевог програма "Ни Исток, ни Запад - Алхемија Балкана", наступити песникиња Милена Марковић и писац Драган Великић.  

 


Посета председника Владе Р. Србије Александра Вучића Берлину

(© Bundesregierung )

 

14. март - Председник Владе Републике Србије Александар Вучић боравио је у радној посети Берлину и том приликом се сусрео са канцеларком СР Немачке Ангелом Меркел. Тет-а-тет састанку претходиле су изјаве за медије након чега је организована радна вечера за делегације две земље. Теме разговора биле су ситуација у региону, билатерална и економска сарадња и евроинтеграције Републике Србије.

 

(Изјаве за медије председника Владе Републике Србије Александра Вучића и канцеларке СР Немачке Ангеле Меркел)


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова