| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време

Понедељак - петак: 8:30 – 16:30 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00 часова (средом и од 15:00 до 18:00 часова)

Празници

Адреса
Taubertstr. 18
14193 Berlin
DEUTSCHLAND

Телефон:  + 4930 / 895-77-00 Локација/Мапа
Факс:         + 4930 / 825-22-06          Конзуларна надлежност
  Почасни конзули
E-mail: info@botschaft-serbien.de Стручна пракса у Министарству спољних послова Р. Србије и дипломатско-конзуларним представништвима
Интернет сајт: http://www.berlin.mfa.gov.rs  

 


 
Закон о минималној заради у СР Немачкој - примена на област прекограничног друмског транспорта

 
Информација о примени Закона о минималној заради у СР Немачкој у области прекограничног друмског транспорта

Упутство за попуњавање и доставу обрасца 033037

Пример попуњеног обрасца

Образац 033037b

Employer’s Operational Scheduling

 


 


 
 
Интернационални дани разговора 2017

 

24. фебруар - Обавештавамо вас да Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање, као и у претходних шест година, и ове, 2017. године, организује одржавање Међународних саветодавних дана између носиоца пензијског и инвалидског осигурања Републике Србије – Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање и носилаца пензијског осигурања Савезне Републике Немачке.

Том приликом, представници обе стране – експерти, односно саветодавци ће примати заинтересована лица, која су се претходно пријавила, и давати им потребна обавештења и савете у вези са њиховим правима у области пензијског и инвалидског осигурања применом Споразума између СФР Југославије и Савезне Републике Немачке о социјалном обезбеђењу.

Ове године, Међународни саветодавни дани у Немачкој одржаће се у Хамбургу, 22. и 23. марта 2017. године, у просторијама Немачког пензијског осигурања, Службе за информације и саветовање (Auskunfts- und Beratungsstelle der Deutschen Rentenversicherung, Millerntorplatz 1, 20359 Hamburg).

Више информација овде


Премијера филма „Енклава“ у Лајпцигу

16. фебруар - У биоскопу Cinemathèque у Лајпцигу 16. фебруара одржана је немачка премијера „Енклаве“, филма Горана Радовановића. Госте су у пуној биоскопској сали поздравили Вера Олендорф из Cinemathèque, Едвард Барнштајнер из дистрибутерске куће barnsteiner-film и Милош Стипић, други секретар Амбасаде Р. Србије у Берлину. Након пројекције филма одржана је дискусија на којој су учествовали Аница Добра, која у филму тумачи једну од главних улога, Виња Луц из „Психотраума центра“ у Лајпцигу и М. Стипић.

 

„Енклава“ се од 16. фебруара приказује у биоскопима широм Немачке. Информације o градовима и биоскопима налазе се на следећем линку - https://www.facebook.com/pages/Enklava/716547425118787.

 


Обележавање Дана државности Р. Србије - панел дискусија "ЕУ интеграције и развој Србије - убрзање интеграционог процеса као најважније развојно питање Србије"

 

15. фебруар -  Амбасада Р. Србије у Берлину у сарадњи са удружењем "Форум Србија Немачка" поводом Дана државности Р. Србије организовала је панел дискусију на тему "ЕУ интеграције и развој Србије - убрзање интеграционог процеса као најважније развојно питање Србије".

Говорници на панел дискусији били су Ана Брнабић, министарка за државну управу и локалну самоуправу,  др Кристијан Хелбах, опуномоћеник за Југоситочну Европу, Турску и земље ЕФТА у Министарству иностраних послова СР Немачке, Марко Чадеж, предесник Привредне коморе Србије, др Милица Увалић, професорка на Универзитету у Перуђи, др Душан Рељић, шеф бироа Фондације за науку и политику (SWP) у Бриселу и др Томас Нарбесхубер, извршни директор BASF за Југоисточну Европу.  Дискусију је модерирала Соња Лихт из Београдског фонда за политичку изузетност.

 

Скуп су кратким обраћањима отворили Њ.Е. амбасадор др Душан Црногорчевић и Бојан Предојевић, председник УО удружења "Форум Србија Немачка". Након панел дискусије организован је радни пријем.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова