| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 8:30 – 16:30 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 13:00 časova (sredom i od 15:00 do 18:00 časova)

Praznici

Adresa
Taubertstr. 18
14193 Berlin
DEUTSCHLAND

Telefon: + 4930 / 895-77-00 Lokacija/Mapa
Fax:        + 4930 / 825-22-06elefon: Konzularna nadležnost
  Počasni konzuli
E-mail: info@botschaft-serbien.de Stručna praksa u Ministarstvu spoljnih poslova R. Srbije i diplomatsko-konzularnim predstavništvima
Veb sajt: http://www.berlin.mfa.gov.rs

 

 


 
Zakon o minimalnoj zaradi u SR Nemačkoj - primena na oblast prekograničnog drumskog transporta


Informacija o primeni Zakona o minimalnoj zaradi u SR Nemačkoj u oblasti prekograničnog drumskog transporta

Uputstvo za popunjavanje i dostavu obrasca 033037

Primer popunjenog obrasca

Obrazac 033037b

Employer’s Operational Scheduling

 


 
 
Sastanak ambasadora sa Hartmutom Košikom

24. oktobar - Nj. E. ambasador dr Dušan Crnogorčević susreo se sa Hartmutom Košikom, oponumoćenikom Savezne Vlade za repatrijaciju imigranata etničkih Nemaca i nacionalne manjine.  Saopštenje Kancelarije H. Košika  o sastanku sa ambasadorom Crnogorčevićem možete pročitati ovde.  


Sastanak ambasadora sa poslanikom Štefanom Albanijem

 

21. oktobar - Nj. E. ambasador dr Dušan Crnogorčević susreo se sa Štefanom Albanijem (CDU), poslanikom Bundestaga i predsedavajućim Parlamentarne grupe prijatestva sa zemljama Jugoistočne Evrope.  Saopštenje Biroa poslanika Albanija objavljeno nakon susreta sa ambasadorom Crnogorčevićem možete pogledati ovde.


Sufinanisranje projekata koji doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i Srba u regionu (1) i matične države i dijaspore (2)

19. oktobar - Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić potpisao je odluke o sufinansiranju projekata koj doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijespore i matične države i Srba u regionu.

Na Konkursu za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i Srba u regionu na osnovu Odluke o sufinansiranju odobreno je ukupno 103 projekta u ukupnom iznosu od 30 000 000,00 (slovima: trideset miliona) dinara (RSD) .Odluku o sufinansiranju projekta za region možete preuzeti ovde. 

Na Konkursu za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore na osnovu Odluke o sufinansiranju odobreno je ukupno 73 projekta u ukupnom iznosu od 20 000 000,00 (slovima: dvadeset miliona) dinara (RSD). Odluku o sufinansiranju projekta za dijasporu možete preuzeti ovde. 

Ugovori i informacije o daljem procesu realizacije biće dostavljeni elektronskom poštom organizacijama i udruženjima kojima je odobreno sufinansiranje projekata. 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova