| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 8:30 – 16:30 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 13:00 časova (sredom i od 15:00 do 18:00 časova)

Praznici

Adresa
Taubertstr. 18
14193 Berlin
DEUTSCHLAND

Telefon: + 4930 / 895-77-00 Lokacija/Mapa
Fax:        + 4930 / 825-22-06elefon: Konzularna nadležnost
  Počasni konzuli
E-mail: info@botschaft-serbien.de Stručna praksa u Ministarstvu spoljnih poslova R. Srbije i diplomatsko-konzularnim predstavništvima

Veb sajt: http://www.berlin.mfa.gov.rs

Odgovori na najčešća pitanja  -(pasoši, putni listovi, prijava rodjenja, overe, prijava dece, braka, pribava dokumenata, vojna evidencija, otpusti i dr.)

URAĐENE biometrijske putne isprave (pasoši)

 

Ambasada R. Srbije u Berlinu neće raditi u sredu 12.02. i u ponedeljak 17.02.2020. godine zbog proslave Dana državnosti i Dana Vojske R. Srbije.

 

Obaveštavamo da će se 24.03.2020 i 25.03.2020 u Dizeldorfu održati savetovanje za sve zainteresovane građane koji su bili zaposleni ili planiraju zaposlenje u Nemačkoj. Na savetovanju će učestvovati srpski i nemački stručnjaci iz oblasti socijalnog osiguranja.

Savetovanje je besplatno i odrzaće se u prostorijama Deutschen Rentenversicherung (Service-Zentrum) Königsallee 71, 40215, Düsseldorf.

Termini se zakazuju na tel. 0211-937-1115 ili na E-mail:
internationale-beratung@drv-rheinland.de

 

Finansijski vodič za povratnike u Republiku Srbiju

Narodna banka Srbije je izradila Finansijski vodič za povratnike kako bi unapredila informisanost naših građana koji žele da se vrate u Srbiju. U vodiču se na jednom mestu nalaze informacije o deviznim propisima i poslovanju koje su značajne za povratak naših građana i njihovu bržu integraciju.

Finansijskom vodiču se može pristupiti putem linka:

https://www.nbs.rs/internet/latinica/20/plp/finansijski_vodic_za_povratnike.pdf


 
Razlozi za ulaganje u Srbiju!

ZA VIŠE INFORMACIJA POGLEDAJTE - BROŠURU


Obaveštenje

“Termini za podnošenje zahteva za nove biometrijske putne isprave (pasoše) se zakazuju kod operatera putem telefonskog broja 030/895 77 0 230 svakog radnog dana od 09.00 do 13.00 časova. “


 
 
Predsednik Aleksandar Vučić na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji

15. februar 2020.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je boravio je u jednonevnoj poseti Saveznoj Republici Nemačkoj radi učešća na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, 14. februara ove godine. Predsednik Vučić je u okviru Konferencije učestvovao na panelu o Zapadnom Balkanu, ali i imao i brojne bilateralne susrete.


Obeležavanje Dana državnosti i Dana vojske Republike Srbije

15. februar 2020.

Ambasada Republike Srbije u Berlinu je, 12. februara 2020. godine, u prisustvu ministarke za evropske integracije Jadranke Joksimović organizovala prijem povodom Dana državnosti i Dana vojske Republike Srbije. Prisutne je pozdravila ambasadorka Srbije u Berlinu dr Snežana Janković, koja je istakla značaj sveukupnih bilateralnih odnosa Srbije i Nemačke, a gostima se, zatim, obratila ministarka Jadranka Joksimović. Prijemu su se odazvale brojne zvanice, među njima poslanici vladajuće i drugih partija u Bundestagu, predstavnici MIP SR Nemačke, službe kancelara i drugih institucija, ugledni privrednici, predstavnici akademskih i kulturnih krugova, kao i predstavnici diplomatskog i vojnog kora u SR Nemačkoj. Takođe, u velikom broju odazvali su se i naši državljani, koji su za ovu priliku doputovali i iz drugih gradova, poput, Frankfurta, Hamburga, Hanovera, itd.


Poseta ministarke za evropske integracije Jadranke Joksimović Berlinu

15. februar 2020.

Ministarka za evropske integracije Republike Srbije Jadranka Joksimović boravila je u dvodnevnoj bilateralnoj poseti Berlinu, 11. i 12. februara. Tokom posete ministarka Joksimović se sastala sa državnim ministrom za Evropu u Ministarstvu spoljnih poslova SR Nemačke Mihaelom Rotom, kao i sa poslanicima Bundestaga kojima su u fokusu evropska pitanja, Ginterom Krihbaumom, Peterom Bajerom i Johanom Vadefulom iz vladajuće CDU. Takođe, tokom boravka Berlinu imala je susrete i sa Josipom Juratovićem iz SDP-a i sa poslanikom partije Zelenih Manuelom Zaracinom.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova