| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 8:30 – 16:30 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 13:00 časova (sredom i od 15:00 do 18:00 časova)

Praznici

Adresa
Taubertstr. 18
14193 Berlin
DEUTSCHLAND

Telefon: + 4930 / 895-77-00 Lokacija/Mapa
Fax:        + 4930 / 825-22-06elefon: Konzularna nadležnost
  Počasni konzuli
E-mail: info@botschaft-serbien.de Stručna praksa u Ministarstvu spoljnih poslova R. Srbije i diplomatsko-konzularnim predstavništvima
Veb sajt: http://www.berlin.mfa.gov.rs

 

 


 
Zakon o minimalnoj zaradi u SR Nemačkoj - primena na oblast prekograničnog drumskog transporta


Informacija o primeni Zakona o minimalnoj zaradi u SR Nemačkoj u oblasti prekograničnog drumskog transporta

Uputstvo za popunjavanje i dostavu obrasca 033037

Primer popunjenog obrasca

Obrazac 033037b

Employer’s Operational Scheduling

 


 
 
Internacionalni dani razgovora 2017

24. februar - Obaveštavamo vas da Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje, kao i u prethodnih šest godina, i ove, 2017. godine, organizuje održavanje Međunarodnih savetodavnih dana između nosioca penzijskog i invalidskog osiguranja Republike Srbije – Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje i nosilaca penzijskog osiguranja Savezne Republike Nemačke.

Tom prilikom, predstavnici obe strane – eksperti, odnosno savetodavci će primati zainteresovana lica, koja su se prethodno prijavila, i davati im potrebna obaveštenja i savete u vezi sa njihovim pravima u oblasti penzijskog i invalidskog osiguranja primenom Sporazuma između SFR Jugoslavije i Savezne Republike Nemačke o socijalnom obezbeđenju.

Ove godine, Međunarodni savetodavni dani u Nemačkoj održaće se u Hamburgu, 22. i 23. marta 2017. godine, u prostorijama Nemačkog penzijskog osiguranja, Službe za informacije i savetovanje (Auskunfts- und Beratungsstelle der Deutschen Rentenversicherung, Millerntorplatz 1, 20359 Hamburg).

Više informacija ovde


Premijera filma "Enklava" u Lajpcigu

16. februar - U bioskopu Cinemathèque u Lajpcigu 16. februara održana je nemačka premijera „Enklave“, filma Gorana Radovanovića. Goste su u punoj bioskopskoj sali pozdravili Vera Olendorf iz Cinemathèque, Edvard Barnštajner iz distributerske kuće barnsteiner-film i Miloš Stipić, drugi sekretar Ambasade R. Srbije u Berlinu. Nakon projekcije filma održana je diskusija na kojoj su učestvovali Anica Dobra, koja u filmu tumači jednu od glavnih uloga, Vinja Luc iz „Psihotrauma centra“ u Lajpcigu i M. Stipić.

 

 

„Enklava“ se od 16. februara prikazuje u bioskopima širom Nemačke. Informacije o gradovima i bioskopima nalaze se na sledećem linku - https://www.facebook.com/pages/Enklava/716547425118787.

 


Obeležavanje Dana državnosti R. Srbije - panel diskusija "EU integracije i razvoj Srbije - ubrzanje integracionog procesa kao najvažnije razvojno pitanje Srbije"

15. februar - Ambasada R. Srbije u Berlinu u saradnji sa udruženjem "Forum Srbija Nemačka" povodom Dana državnosti R. Srbije organizovala je panel diskusiju na temu "EU integracije i razvoj Srbije - ubrzanje integracionog procesa kao najvažnije razvojno pitanje Srbije".

 

Govornici na panel diskusiji bili su Ana Brnabić, ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu, dr Kristijan Helbah, opunomoćenik za Jugositočnu Evropu, Tursku i zemlje EFTA u Ministarstvu inostranih poslova SR Nemačke, Marko Čadež, predesnik Privredne komore Srbije, dr Milica Uvalić, profesorka na Univerzitetu u Peruđi, dr Dušan Reljić, šef biroa Fondacije za nauku i politiku (SWP) u Briselu i dr Tomas Narbeshuber, izvršni direktor BASF za Jugoistočnu Evropu. Diskusiju je moderirala Sonja Liht iz Beogradskog fonda za političku izuzetnost.

 

Skup su kratkim obraćanjima otvorili Nj.E. ambasador dr Dušan Crnogorčević i Bojan Predojević, predsednik UO udruženja "Forum Srbija Nemačka". Nakon panel diskusije organizovan je radni prijem.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova