| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 8:30 – 16:30 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 13:00 časova (sredom i od 15:00 do 18:00 časova)

Praznici

Adresa
Taubertstr. 18
14193 Berlin
DEUTSCHLAND

Telefon: + 4930 / 895-77-00 Lokacija/Mapa
Fax:        + 4930 / 825-22-06elefon: Konzularna nadležnost
  Počasni konzuli
E-mail: info@botschaft-serbien.de Stručna praksa u Ministarstvu spoljnih poslova R. Srbije i diplomatsko-konzularnim predstavništvima
Veb sajt: http://www.berlin.mfa.gov.rs

Odgovori na najčešća pitanja  -(pasoši, putni listovi, prijava rodjenja, overe, prijava dece, braka, pribava dokumenata, vojna evidencija, otpusti i dr.)

URAĐENE biometrijske putne isprave (pasoši)

Visa regime for entering

Serbia Please find more information here :

http://www.mfa.gov.rs/en/consular-affairs/entry-serbia/visa-regime

http://www.mfa.gov.rs/en/consular-affairs/entry-serbia/visa-requirements

 

 


 
Razlozi za ulaganje u Srbiju!

ZA VIŠE INFORMACIJA POGLEDAJTE - BROŠURU


Obaveštenje

“Termini za podnošenje zahteva za nove biometrijske putne isprave (pasoše) se zakazuju kod operatera putem telefonskog broja 030/895 77 0 230 svakog radnog dana od 09.00 do 13.00 časova. “


 
 
Putujući filmski festival u Berlinu - veče posvećeno Srbiji (30. novembar 2019)

U bioskopu Il Kino u Berlinu je 30. novembra 2019, u okviru Putujućeg filmskog festivala (Travelling Film Festival), održano veče posvećeno Srbiji, čiji je centralni deo bila projekcija filma "Taksi bluz" (2019, rež. Miroslav Stamatov).

Festival, koji drugu godinu za redom organizuje agencija za odnose sa javnošću Berlin Italian Communication (BIC) zajedno sa partnerima, traje 6 dana a svako veče zamišljeno je kao predstavljanje filmskog stvaralaštva i gastronomije neke zemlje ili regiona. Ove godine, publici su se pored Srbije predstavili i Jermenija, UAE, Hrvatska, Bazilikata (Italija) i Gruzija.

Veče posvećeno srpskom filmu otvorili su osnivač i direktor BIC Andrea D'Adio i drugi sekretar Ambasade Stefan Draškić.


Koncert vokalne grupe "Libero"

03. decembar 2019

U Ambasadi Republike Srbije u Berlinu je 29. novembra 2019. godine održan koncert vokalne grupe „Libero“ iz Leskovca, koju čini devet muških članova. Grupa je izvela naše najpoznatije tradicionalne pesme poput „Tamo daleko“, „Srpkinja“, „Suza Kosova“ i mnoge druge. Grupa „Libero“ oduševila je svojim nastupom zvanice u našoj ambasadi u Berlinu, koje su uživale u ovom izvanrednom muzičkom događaju.


Poseta ambasadora dr Snežane Janković pokrajini Hessen

2. decembar 2019

Ambasador dr Snežana Janković je 25-27. novembra ove godine boravila u poseti Saveznoj pokrajini Hesen u sklopu delegacije predsednika Vlade AP Vojvodine Igora Mirovića, gde je prisustvovala sastancima sa Folkerom Bufijerom, predsednikom Vlade pokrajine Hesen, Lucijom Putrih, državnom ministarkom za evropske poslove, Akselom Vintermajerom, šefom kancelarije Savezne pokrajine Hesen, Markom Vajnmajsterom, državnim sekretarom za federalna i evropska pitanja i drugim zvaničnicima.

Ova prilika iskorišćena je i za sastanke sa gradonačelnikom Frankfurta Peterom Feldmanom, kao i sa predstavnicima srpskih klubova i udruženja, kao što su Centralni savet Srba u Hesenu, Srpski kulturni centar - Ofenbah, Kolo - Frankfurt, Dunav - Hohajm, Srbija - Noj Izenburg, Sedmica - Frankfurt, Srpska književna radionica - Frankfurt, Srpsko pevačko društvo Stevan St. Mokranjac - Frankfurt, kao i Srpska pravoslavna crkva, Organizacija srpskih studenata u inostranstvu, Nezavisni dnevni list Vesti, i drugi, u organizaciji Generalnog konzulata u Frankfurtu. Ambasador dr Snežana Janković je iskoristila tu priliku da istakne značaj jedinstva i sloge među srpskim narodom u rasejanju, kao i prisustvo mladih članova klubova i udruženja. Takođe, zahvalila se svima na naporima koje ulažu u negovanju srpske tradicije, kulture i jezika.

 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova