| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 8:30 – 16:30 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 13:00 časova (sredom i od 15:00 do 18:00 časova)

Praznici

Adresa
Taubertstr. 18
14193 Berlin
DEUTSCHLAND

Telefon: + 4930 / 895-77-00 Lokacija/Mapa
Fax:        + 4930 / 825-22-06elefon: Konzularna nadležnost
  Počasni konzuli
E-mail: info@botschaft-serbien.de Stručna praksa u Ministarstvu spoljnih poslova R. Srbije i diplomatsko-konzularnim predstavništvima
Veb sajt: http://www.berlin.mfa.gov.rs

 

 


 
OGLAS

OGLAS
za prikupljanje pismenih ponuda za otuđenje
putničkog automobila Hyundai Sonata 2,0 Automatic

Ambasada Republike Srbije prodaje putnički automobil Hyundai Sonata 2,0 Automatic (2004. godine, 154335 km), koji nije u voznom stanju (potreba je popravka upravljačke elektronike). Automobil je moguće videti radnim danima od 9.00 do 13.00 časova u Ambasadi, Taubertstrasse 18, 14193 Berlin.

Ponude treba slati na info@botschaft-serbien.de do 31. jula 2018. godine.


VAŽNO OBAVEŠTENJE

14. maj - Iz tehničkih razloga, Ambasada Republike Srbije u Berlinu neće biti u mogućnosti da od srede 16.05.2018. godine tokom radnog vremena Konzularnog odeljenja primi sve zainteresovane za izdavanje biometrijskih pasoša, već će moći da primi samo 5 (pet) zahteva dnevno.

Iz ovog razloga, podnošenje zahteva za biometrijski pasoš biće moguće samo uz zakazivanje termina. Zakazivanje termina moguće je lično u Konzulernom odeljenju Ambasade, ili telefonskim putem posredstvom broja telefona +49 030/ 895 77 00, tokom radnog vremena Konzularnog odeljenja u peridu od 09.00 do 13.00 časova.

Ovo je privremena mera o čijem ukidanju ćete biti blagovremeno informisani posredstvom veb-stranice Ambasade Republike Srbije u Berlinu.


 
 
Inicijativa "Studiraj u Srbiji"

 

12. jul - "Studiraj u Srbiji" je inicijativa Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja R. Srbije koja za cilj ima promociju visokog obrazovanja u Srbiji stranim studentima.  Više informacija o Univerzitetima, fakultetima, studijskim programima i uslovima studiranja stranih studenata u Srbiji možete pronaći na sajtu StudyinSerbia.rs

 

 


Učešće stalne delegacije NS RS na godišnjem zasedanju PS OEBS u Berlinu

7-11. jul - Članice stalne delegacije Narodne skupštine Republike Srbije narodne poslanice Stefana Miladinović, Dušica Stojaković i Vesna Marković učestvovale su na 27. godišnjem zasedanju Parlamentarne skupštine OEBS-a koje je od 7. do 11. juna 2018. godine održano u Berlinu.


Ambasador dr Dušan Crnogorčević posetio je kompanije iz RS koje učestvuju na Sajmu mode "Panorama"

 

04. jul -Nj.E. Ambasador Republike Srbije dr Dušan Crnogorčević je posetio izložbene prostore šest kompanija iz Srbije koje učestvuju na Sajmu mode u Berlinu "Panorama". Posetioci Sajma imaju prilike da po prvi put vide kolekcije sprkih brendova - MONA, Afrodite Mode Collection, 1,618 (kompanija Amibo i Axis Design), Conto Bene, Brug Jeans i Bros Jeans. Njihovo učešce na sajmu su omogućili Razvoja agencija Srbije, Privredna komora Srbije, klaster najpoznatijih modnih brendova iz Srbije FACTS i švajcarski program za promociju izvoza SIPPO.

 

Ambasador se u razgovoru sa izlagačima iz Srbije interesovao za njihova prva iskustva sa Sajma i planove i očekivanja od nemačkog tržišta. Predstavnici kompanija iz Srbije su potvrdili da će učestvovati na ovom sajmu naredne godine, kao i da svojim prisustvom na berlinskoj modnoj sceni žele da na najbolji način predstave i promovišu svoje kolekcije, ali i modnu industriju Srbije.

 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova