| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

UPLATA DONACIJA:

floodrelief.gov.rs

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 8:30 – 16:30 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 13:00 časova (sredom i od 15:00 do 18:00 časova)

Praznici

Adresa
Taubertstr. 18
14193 Berlin
DEUTSCHLAND

Telefon: + 4930 / 895-77-00 Lokacija/Mapa
Fax:        + 4930 / 825-22-06elefon: Konzularna nadležnost
  Počasni konzuli
E-mail: info@botschaft-serbien.de Stručna praksa u Ministarstvu spoljnih poslova R. Srbije i diplomatsko-konzularnim predstavništvima
Veb sajt: http://www.berlin.mfa.gov.rs

 

 


 
 
 
Predstavljanje knjige ""Srbi i Nemci u 20. veku - u senci zvanične politike"

23. maj -Ambasada R. Srbije u Berlinu organizovala je predstavljanje zbornika radova "Srbi i Nemci u 20. veku - u senci zvanične politike", koji je priredila prof. dr Gabriela Šubert.  Promociju knjige otvorio je uvodnim govorom ambasador R. Srbije u Berlinu NJ.E. dr Dušan Crnogorčević, koji je podsetio da odnosi izmedju Srbije i Nemačke imaju dugu i raznovrsnu prošlost:  "Saradnja dve zemlje ne može se posmatrati isključivo sa političkog aspekta. Mnogi kreativni pojedinci, umetnici i naučnici oblikovali su veze između Srbije i Nemačke, dajući im poseban karakter. Važno je pružiti adekvatnu pažnju upravo ovim pojedincima i istaći njuhovu posvećenost". NJ.E. ambasador dr Dušan Crnogorčević zahvalio se autorima tekstova trećeg toma o odnosima Srba i Nemaca naglasivši da su upravo oni pružili nemerljiiv doprinos boljem razumevanju dve kulture.

Opširnije...
Nastupne posete Nj. E. ambasadora dr Dušana Crnogorčevića u Bunestagu

(Poslanik Torsten Fraj (CDU), Nj.E. ambasador dr Dušan Crnogorčević, poslanik Tomas Derflinger (CDU))

 

Nj.E. ambasador dr Dušan Crnogorčević od preuzimanja dužnosti ambasadora R. Srbije u Berlinu realizovao je veliki broj nastupnih posete u nemačkom Bundestagu. Ambasador Crnogorčević susreo se sa brojnim poslanicima svih parlamentarnih stranaka SR Nemačke. Tokom sastanaka sa članovima Bundestaga ambasador Crnogorčević je razgovarao o mogućnostima za unapređenje parlamentarne, bilateralne i ekonomske saradnje dve zemlje, procesu evrointegracija i pregovorima R. Srbije o članstvu u EU, najboljim načinima za prevazilaženje izbegličke krize, situaciji i unapređenju saradnje u regionu.

Opširnije...
Drugi pripremni sastanak 24. Ekonomsko-ekološkog foruma

19-20. maj - Drugi pripremni sastanak 24. Ekonomsko-ekološkog foruma OEBS-a na temu „Jačanje stabilnosti i bezbednosti putem saradnje u dobrom upravljanju“ održan je u Berlinu. Forum je bio posvećen pitanjima dobrog upravljanja kao preduslova ekonomskog razvoja i uspostavljanja povoljnije investicione klime. Razmatrani su i pozitivni aspekti migracija, a učesnici Foruma bili su predstavnici država članica OEBS-a, međunarodnih organizacija, civilnog i privatnog sektora. Ispred R. Srbije na drugom pripremnom sastanku 24. Ekonomsko-ekološkog foruma OEBS-a učestvovala je Tijana Borisavljević, treći sekretar u Ambasadi R. Srbije u Berlinu.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova