| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 8:30 – 16:30 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 13:00 časova (sredom i od 15:00 do 18:00 časova)

Praznici

Adresa
Taubertstr. 18
14193 Berlin
DEUTSCHLAND

Telefon: + 4930 / 895-77-00 Lokacija/Mapa
Fax:        + 4930 / 825-22-06elefon: Konzularna nadležnost
  Počasni konzuli
E-mail: info@botschaft-serbien.de Stručna praksa u Ministarstvu spoljnih poslova R. Srbije i diplomatsko-konzularnim predstavništvima
Veb sajt: http://www.berlin.mfa.gov.rs

Odgovori na najčešća pitanja

URAĐENE biometrijske putne isprave (pasoši)

 


 
Obaveštenje

Termini za podnošenje zahteva za nove biometrijske putne isprave (pasoše) se zakazuju kod operatera putem telefonskog broja 030/895 77 00 svakog radnog dana od 09.00 do 13.00 časova. 


OGLAS

OGLAS
za prikupljanje pismenih ponuda za otuđenje
putničkog automobila Hyundai Sonata 2,0 Automatic

Ambasada Republike Srbije prodaje putnički automobil Hyundai Sonata 2,0 Automatic (2004. godine, 154335 km), koji nije u voznom stanju (potreba je popravka upravljačke elektronike). Automobil je moguće videti radnim danima od 9.00 do 13.00 časova u Ambasadi, Taubertstrasse 18, 14193 Berlin.

Ponude treba slati na info@botschaft-serbien.de do 31. jula 2019. godine.


 
 
Srpsko-nemački odnosi i evropska perspektiva Srbije: razgovor ambasadora sa članovima udruženja Salon Diplomatique u Manhajmu (22. jun 2019)

Glavni spoljnopolitički cilj Srbije jeste punopravno članstvo u EU, a partnerstvo sa Nemačkom, kao najvažnijim spoljnotrgovinskim partnerom Srbije, jedan je od ključnih preduslova za uspešan završetak procesa pridruživanja, naglasio je ambasador Srbije u Nemačkoj dr Dušan Crnogorčević prilikom razmene mišljenja sa članovima udruženja Salon Diplomatique u Manhajmu, 22. juna 2019. godine.

Pomenuto udruženje redovno organizuje ovakve događaje - u poslednjem periodu gosti su bili ambasadori Francuske, Italije, Crne Gore, Jermenije i Estonije - kako bi izgradilo mrežu internacionalnih kontakata za svoje članove, lokalne političke aktere iz okruga Rajna-Nekar, poslovne ljude, naučnike i umetnika.

 


Predavanje ambasadora Crnogorčevića u udruženju Europa-Union Hessen (Vizbaden, 21. maj 2019)

Ambasador Srbije u Nemačkoj dr Dušan Crnogorčević održao je 21. maja predavanje o procesu evropskih integracija Srbije članovima udruženja Europa-Union Hessen i njihovim gostima u Vizbadenu.

Pored snažne podrške koje pruža procesu proširenja EU, ovo udruženje - koje okuplja proevropski orijentisane građane iz domena politike, ekonomije i kulture - ima i poseban interes za napredak Srbije, s obzirom na intenzivno partnerstvo savezne pokrajine Hesen sa AP Vojvodinom.

 


Rezultati konkursa za sufinansiranje projekata za jačanje veza matične države i dijaspore

Obaveštavamo sve zainteresovane da su 19. juna 2019. donete odluke o sufinansiranju projekata namenjenih jačanju veza Srbije sa dijasporom i Srbima u regionu.

Rezultate konkursa možete pogledati na internet stranici www.dijaspora.gov.rs/rezultati-konkursa-za-sufinansiranje-projekata-3.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova