Printer Friendly Version Prvo donatorsko veče humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“ u Berlinu @ 21 May 2024 02:49 PM

18.5.2024.

U Berlinu je 18. maja 2024. godine  održano prvo donatorsko veče humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“, na kojem su prikupljana sredstva za kupovinu kuće šestočlanoj porodici Nešković iz Vlasenice u Republici Srpskoj. Donatorsko veče u Berlinu bilo je prvo koje je održano izvan našeg regiona. Događaju su prisustvovali ambasador dr Snežana Janković i treći sekretar Mladen Tadić.

Goste je pozdravio Nikola Cvijanović, predsednik nemačkog ogranka Organizacije, koji je predstavio dosadašnje humanitarne aktivnosti i uručio zahvalnicu ambasadorki dr Snežani Janković zbog pomoći koju je Ambasada Republike Srbije u Berlinu pružila organizaciji „Srbi za Srbe“ prilikom realizacije donatorske večeri.

U programu su učestvovali glumica Vesna Stanković, koja je izvela deo monodrame „Milunka Savić“, violinisti iz Berlinske filharmonije Olivera i Vojin Mlađenović-Stanić, kao i  izvođači etno i duhovne muzike Branka Zečević iz Nikšića  i Anja Despotović iz Frankfurta. Nakon svečanog dela usledila je humanitarna aukcija na kojoj su gosti mogli da licitiraju za potpisane fudbalske dresove Crvene Zvezde i Partizana, gusle sa likom vojvode Stepe Stepanovića i prepis stranice Miroslavljevog jevanđelja.

Donatorsko veče je bilo dobro posećeno, a organizacija „Srbi za Srbe“ izrazila je nameru da nastavi sa organizovanjem donatorskih večeri u Berlinu, kao i u drugim gradovima Nemačke.